Peter Pinckaers


Toen de kinderen nog klein waren, kocht ik een analoge camera van Olympus. Ik maakte voornamelijk foto’s van de kinderen en familie thuis en op vakantie. Nu heb ik al een aantal jaren een digitale camera van canon de Eos 700D waar ik voornamelijk in het begin alleen foto’s maakte in de automatische stand.
Nu ben ik sinds 2021 bij de fotogroep Eyeconnect te Beek. Ik heb toch al veel geleerd in die twee jaar en maak mijn foto’s in de manuele stand en in raw bestand. Geleidelijk in de tijd dat ik de camera heb, heb ik verschillende objectieven gekocht o.a. de EF 24-70 mm, EFS10-18mm en de EFS 18-200mm.
Alleen in het begin toen ik bij de fotoclub was bewerkte iedere collega zijn foto’s met Photoshop waar ik toch wel moeite mee had. Want ik dacht dat het niet meer mijn eigen foto’s waren als ze bewerkt waren. Daar ben ik nu nu van teruggekomen. Heb ik toen Photoshop Elements van adobe aangeschaft.
Mijn interesse in fotograferen werd steeds serieuzer. Voornamelijk maak ik graag foto’s van de natuur en dieren. Ook straatfotografie en gebouwen hebben ook mijn aandacht.
Sinds 2 jaar heb ik ook Photofact Academy waar ik online cursussen kan volgen, waar ik ook veel kan van leren. Nu heb ik ook een jaarabonnement van Lightroom en Photoshop. Dit alles om me meer naar een high level te brengen.
 

Privacy verklaring