Davy Nelissen

Davy Nelissen

Rol: Wedstrijdcommissie

Een goede foto kan zoveel vertellen; het kan je boeien of je kunt erin wegdromen. Het is maar hoe je ernaar kijkt. Fotografie heeft mij altijd al geboeid. Waren het niet de  natuurreportages van Frans Lanting, dan waren het wel de National World Press exposities in Maastricht.

Via een oud leraar kwam ik in mijn jonge jaren in contact met de luchtvaart en het spotten van vliegtuigen. In deze tijd begon ik met het fotograferen van vliegtuigen.

Mijn eerste Camera was een Minolta. Eerst met foto-, later met diarolletjes. Geen enkel vliegtuig was meer veilig J. Wanneer de rolletjes voor ontwikkeling naar Zwitserland gingen, was het altijd weer spannend om ze terug te krijgen. Waren de plaatjes gelukt?

Gedurende de jaren die volgden, fotografeerde ik steeds meer. Doordat ik begon te reizen, begon ik meer plezier te krijgen in architectuur-, natuur- en landschapsfotografie. Omdat de tijd veranderde, schafte ik mijn eerst digitale camera aan, een Canon D300, later opgevolgd door de Canon 7D. Doordat ik me wou verdiepen in de techniek van fotografie, heb ik een aantal jaren cursussen gevolgd bij PVCO in Maasmechelen.

Voornamelijk tijdens het maken van reizen schiet ik er graag lekker op los. Het vastleggen van een mooi landschap net op het juiste tijdstip, of het vastleggen van een wild dier of vogeltje geeft mij een ontzettende voldoening! 

Ik hoop dan ook nog veel mooie plaatjes te mogen schieten samen met deze enthousiaste fotoclub!

 

 

Privacy verklaring