Huub Keulers

Huub Keulers

Rol: mede oprichter
Mijn fotografie-verleden gaat al heel wat jaartjes terug realiseer ik me nu ik deze pagina schrijf. Wat ooit begon als het maken van ‘kiekjes’ is inmiddels uitgegroeid tot een vast concept maar met voldoende creatieve uitdagingen. Ik ben zoals ze dat noemen een autodidact, heb nooit een officiële fotografie-opleiding gevolgd maar me veel kennis en kunde eigen gemaakt door veel te lezen, te kijken naar andere fotografen en vooral door te doen, doen, doen en als laatste door fouten te maken. Onderwerpen waar ik me het liefst mee bezig hou zijn sport-, portret-, en reisfotografie, waarbij sportfotografie helemaal mijn ding is. Van origine ben ik opleider maar ondertussen ben ik al een tijdje semi-professioneel freelance fotograaf waarbij ik foto’s lever aan de persbureau’s Orange Pictures en Novum/ANP. Naast fotograferen verzorg ik fotoworkshops, lezingen en schrijf ik artikelen voor Canon Eoszine, Cameranu en Photofacts.

Omdat ik iemand ben die graag kennis deelt heb ik fotocursussen en fotoworkshops gegeven, iets wat me heel veel energie en vreugde gegeven heeft. Het is prachtig om te zien hoe snel mensen in deze cursussen ‘dingen’ oppakken zolang ze het maar op een logische en doordachte manier wordt uitgelegd. Met ex-cursisten van mijn fotocursussen ben ik deze fotoclub gestart. Plezier in het fotograferen, elkaar ‘beter’ maken en samen fotograferen zijn voor mij echter de belangrijkste redenen om lid te zijn van EyeConnect!.

Ik hou er van om de wereld door de zoeker vast te leggen met daarbij vooral de focus op compositie, belichting, (on)scherpte en verhaal. Naast de technische kant van de fotografie zijn de gebieden waar ik vooral geinteresseerd in het fotograferen van mensen en hun omgeving. Gaandeweg ben ik er ook steeds meer achtergekomen dat de weg naar het eindresultaat belangrijker en plezieriger is dan de foto zelf.

Voor mij tonen foto’s emotie, schoonheid, aktie en vertellen een verhaal of hebben soms enkel een registrerende functie. Als fotograaf bepaal jij wat belangrijk is in je beeld, bepaal jij wat je wil overbrengen naar de kijker. Ik zie fotografie als een mooie mix van op gevoel een beeld samenstellen met een portie ervaringen en technische kennis in je rugzakje. Ik me hierbij vooral inspireren door mensen en de onderwerpen om me heen waarbij ik me met name focus op portret-, sport, -straat, -360 graden-, en landschapsfotografie.

In mijn cameratas zitten o.a.: Canon 1Dx, Canon 20mm F2.8, Canon 35mm F2.0, Canon 50mm F1.4, Canon 85mm F1,8, Canon 100mm F2,8, Canon 24-70mm F2.8, Canon 70-200mm F2,8 en de Canon 100-400m F4-5.6. Voor de grotere sportevenementen leen/huur ik soms een Canon 400mm F2.8. Wanneer ik echter licht wil reizen gebruik ik de Fuji XT-1 systeem camera met de Fujion 16-55 F2.8 en de Fujion 55-200mm F3,5-4,8 lenzen. Om de tekortkomingen van de huidige camerasensoren te omzeilen maak ik bij met name landschapsfotografie en lange sluitertijden gebruik van Lee filters.

Vergeet echter niet dat een goede camera waardeloos is als je hart koud en je ziel leeg zijn maar vergeet vooral niet om plezier te hebben in je leven, dat is ook een reden waarom ik fotografeer. Mijn foto’s zijn voor mij geslaagd als ik kan zorgen voor een lach op iemands gezicht. Ik wens jullie alle geluk en gezondheid in de wereld en de ideale situatie om de foto van je leven te ‘schieten’!

Creativity is contagious, pass it on! What ever problems you are facing, never loose your creative mind, your dreams, your smile and your humor!

Huub Keulers

 

 

Privacy verklaring